10 august 2020, 1:44

Adevăratul „Spiderman” a primit cetățenie franceză și un loc de muncă

Mamoudou Gassama, a devenit celebru după ce a salvat un copil atârnat de un balcon aflat la etajul 4 al unui bloc.

Eroul este un tânăr de 22 de ani, emigrant din Mali, care locuia ilegal în Paris și care a primit denumirea de „Spiderman”, după ce a escaladat 4 etaje și a ridicat în siguranță copilul.

Sursa: theaustralian.com.au

Întrebat ce a gândit când a văzut copilul, Gassama a declarat faptul că a acționat instinctiv și că abia după ce avea copilul în brațe, în siguranță, a conștientizat ce tocmai făcuse. De asemenea, într-un interviu pentru BFM TV, acesta a spus că l-a întrebat pe copil de ce a făcut asta, însă n-a primit niciun răspuns.

Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, spune Mamoudou Gassama.

Astfel, tânărul a fost chemat luni la o întâlnire cu președintele Franței Emmanuel Macron, care i-a oferit pe lângă medalia de curaj, atât cetățenie franceză, cât și un loc de muncă ca pompier.

Sursa: photo.femmeactuelle.fr

La întâlnire, Mamoudou Gassama a fost însoțit de unul din frații săi, Diaby Gassama, care spunea emoționat la BFM TV: „Nu m-aş fi gândit că într-o zi mă voi întâlni cu preşedintele Republicii franceze. Muncesc la Paris, trec adesea pe lângă Elysée, dar nu m-aş fi gândit vreodată că voi intra în Elysée”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.