5 octombrie 2022, 7:37

Adina Diaconu, medaliată cu aur la Campionatul European de tenis de masă U21

România a câștigat un nou titlu european de tenis de masă. Jucătoarea română Adina Diaconu a fost medaliată cu aur în proba de simplu a Campionatelor Europne de tenis de masă Under 21 de la Gondomar (Portugalia).

Românca în vârstă de 19 ani a învins-o în finală pe rusoaica Maria Malanina, scor 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7).

„Rezultatul din finală nu spune aproape nimic, dar a trebuit să lupt pentru fiecare punct. Sunt foarte fericită, jocul mi-a mers foarte bine de la începutul Campionatului European. Am simţit că sunt într-o formă foarte bună şi că e anul meu. Sunt bucuroasă că am reuşit să îmi dovedesc mie că după juniorat pot avea rezultate şi la tineret şi senioare. Mă voi pregăti cât pot de bine pentru Olimpiada de la Tokyo, e visul meu”, a spus ea, pentru Agerpres.

Pentru Adina Diaconu este a 13-a medalie de aur din carieră la nivel juvenil. Ea îl egalează astfel pe belarusul Vladimir Samsonov în topul all-time al celor mai medaliaţi sportivi din istorie la nivel de cadeţi, juniori şi tineret.

România a mai obţinut alte două medalii de bronz la Europenele Under 21, prin Rareş Şipoş şi Tania Plăian în probele de simplu.

Tania Plăian (18 ani) a fost una dintre surprizele competiţiei, ea aflându-se încă la vârsta junioratului. „Mă bucur că la prima participare am putut să fac o surpriză plăcută spectatorilor, federaţiei şi românilor. Mă simt mândră că sunt româncă. Principalul meu obiectiv este să devin campioană europeană de junioare în 2019”, a precizat Tania Plăian

Preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat că aceste rezultate îi dau încredere că echipa feminină de senioare va continua să domine tenisul de masă pe plan european, iar naţionala masculină va deveni o forţă pe plan mondial.

„Medalia de aur a Adinei îmi dă speranţe că echipa de senioare are deja pregătit schimbul de generaţii, vom avea o echipă la fel de puternică ca în ultimii ani. Mă bucură că şi băieţii sunt din ce în ce mai aproape de a atinge o înaltă performanţă. Creionăm şi formăm deja o echipă tânără, cu sportivi în topul european la juniori. Sunt convins că la următoarele Campionate Europene şi chiar Mondiale de seniori România va arăta că deveni o forţă şi în tenisul de masă masculin”, a precizat Cristinel Romanescu, pentru Agerpres. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol