10 decembrie 2023, 15:39

Adio gălăgie? O campanie aeriană propune introducerea unei zone fără copii în avion

În drum spre vacanța mult dorită și așteptată, țipetele și zgomotul copiilor vă pot pune nervii la încercare.

Plecând, probabil de la acest motiv, o companie aeriană introduce acum zone fără copii în avioanele lor. Zborurile pe distanțe lungi pot fi destul de obositoare.

Stând ore în șir, nici muzica nu mai ajută pentru a trece timpul mai repede. Dacă aterizarea este încă departe, iar zgomotul din avion crește din cauza țipetelor copiilor, începutul vacanței ar putea deveni rapid un coșmar.

O companie aeriană ia acum măsuri împotriva acestui fapt și creează zone fără copii. Din noiembrie, compania aeriană Corendon Airlines va introduce zone fără copii în avioane. Ruta de la Amsterdam (Olanda) până la Curacao este prima vizată, scrie WA.

La bordul unui Airbus A350-900, în primele rânduri ale aeronavei va fi amenajată o zonă destinată exclusiv adulților. Oricine plătește un plus de 45 de euro peste prețul biletului se poate așeza pe unul dintre cele 93 de locuri din zona fără copii.

Dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru picioare, trebuie să plătiți 100 de euro în plus pentru un scaun XL.

Vârsta minimă pentru zona fără copii în avion este de 16 ani. Conceptul din spatele acestuia este exact ceea ce sugerează numele. Zona suplimentară este destinată să fie un refugiu pentru pasagerii fără copii, unde aceștia pot lucra și se pot relaxa în liniște în timpul zborului.

Biletele de avion costă cel puțin 45 de euro în plus

„Suntem mândri să fim prima companie aeriană olandeză care a introdus o zonă numai pentru adulți. Aceasta este destinată călătorilor care caută puțin mai multă pace și liniște în călătoria lor”,  a subliniat fondatorul Corendon, Atilay Uslu.

De fapt, Corendon este prima companie aeriană olandeză care implementează o zonă fără copii. Cu toate acestea, conceptul nu este complet nou. Din 2012, Malaysia Airlines și concurentul său Air Asia X au zone fără copii în avioane.

În același timp, fondatorul Uslu vede avantaje pentru toți călătorii. „De asemenea, credem că acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra părinților care călătoresc cu copii mici. Se pot bucura de zbor fără să-și facă griji dacă copiii lor fac un pic mai mult zgomot”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol