23 iunie 2024, 12:11

Admitere 2019. Cele mai râvnite universități din România sunt pregătite să își primească viitorii boboci

Absolvenții de liceu mai au de trecut un hop, până vor ajunge să devină studenți. După ce și-au aflat rezultatele la examenul de bacalaureat, aceștia mai trebuie să susțină și probele de admitere în cadrul unei facultăți. Cei care vor să studieze în țară au la dispoziție o mulțime de variante, universităție afișând deja pe site-uri ofertele pentru admitere.

Printre cele mai dorite universități din România sunt: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Politehnică din Capitală, precum şi instituţii de învăţământ superior din alte oraşe universitare, cum ar fi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi care pune la dispoziție viitorilor studenți: locuri suficiente la buget, cazare în cămine, burse şi alte facilităţi. Mai mult, centrele universitare au ales să ușureze procedurile admiterii prin oferirea opțiunii înscrierii online a candidaților din alte localități, gratuit sau contra cost, însăă sumele sunt modice, anunță Adevărul.ro.

În ceea ce privește procesul de admitere, se pare că unele facultăți au optat fie pentru admitere pe bază de examen, fie pentru admiterea pe baza mediei de la bacalaureat și eseu motivațional.

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor, pentru anul universitar 2019-2020, peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget şi alte aproape 6.200 de locuri la taxă, iar înscrierile se vor desfășura până oe 30 iulie. De exemplu, la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, un program de studii aflat pe primul loc în topul opțiunilor absolveților, sunt disponibile 252 de locuri la buget şi 185 de locuri la taxă, iar admiterea se face pe baza mediei de Bacalaureat (50% contează nota la proba la Limba şi literatura română şi 50%, nota obţinută la proba la alegere).

Facultatea de Matematică-Informatică oferă132 locuri la buget şi 108 la taxă. Înscrierea se poate face online sau la facultate și este disponibilă până pe 17 iulie, iar pe 18 iulie începe examenul scris. Taxa de înscriere este 200 lei.

Tot la mare cutare este și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Aceasta scoate la concurs pentru studii de licenţă în domeniile Medicină, Medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) 1.464 de locuri, dintre care 1.154 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 310 locuri cu taxă. Pentru specializarea „Medicină”, studenți vor avea o perioadsă a studiilor de şase ani, fiind 650 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxa, iar pentru specializarea „Medicină dentară”, cu durata tot de şase ani, sunt 180 locuri la buget şi 74 locuri la taxa.

Înscrierile se vor face în perioada 11 – 17 iulie, între orele 9- 16, exceptând sâmbăta şi duminica. Examenul scris va avea loc în ziua de 24.07.2019 pentru toate facultăţile Universităţii. Taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările, mai anunță Adevărul.ro.

Sursă Foto: Playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol