21 mai 2024, 1:48

Adolescenții pasionați de film se pot înscrie la Let’s Go Digital! 2024

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let’s Go Digital! (LGD!) din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024). Înființat acum peste 20 de ani, Let’s go digital! este un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie. Ioana Bugarin (actriță), Andrei Huțuleac (actor, regizor) sau Anghel Damian (actor, regizor) sunt doar câțiva dintre absolvenții programului. Până pe 26 aprilie 2024, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventura completând formularul disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori. Vor fi aleși 10 participanți.

Anul acesta, LGD! va deveni o experiență hibrid – înainte de evenimentul de la Cluj-Napoca, elevii vor participa la întâlniri online cu tutorii și la masterclass-uri despre producția de film. În timpul festivalului, timp de 6 zile, între 18 și 23 iunie în Cluj-Napoca, aceștia vor parcurge fiecare etapă de producție sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Ca în fiecare an, doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 10 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making off-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop. La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate.

Regulamentul poate fi consultat aici: tiff.ro/lgd/regulament


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol