12 ianuarie 2023, 2:55

Aeroportul de la Ghimbav ar putea fi primul din ţară independent din punct de vedere energetic

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat marți că Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav ar putea fi primul din România independent energetic, informează Brașov.net.

Consiliul Judeţean Braşov colaborează cu Universitatea Transilvania pentru ca întreaga investiţie să fie una care consumă doar energie produsă în regim propriu.

„Este un proiect la care lucrăm încă de anul trecut. Am avut discuţii cu reprezentanţi ai Universităţii Transilvania. Acum, acest obiectiv se află pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean, existând oportunitatea de a aplica pe fonduri europene pentru independenţă energetică. Vom pregăti o documentaţie în care noi, Consiliul Judeţean Braşov, ne dorim ca investiţia să devină primul aeroport din România care este independent din punct de vedere energetic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Aeroportul de la Braşov ar trebui să fie operaţional la 1 noiembrie, în acest an, iar, după aceea, în cel mai scurt timp, am putea asista la primul zbor de pe primul aeroport construit de la zero în România post-revoluţionară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol