20 mai 2024, 5:50

Află care este cel mai fericit colind din lume

Iubitorii sărbătorilor de iarnă au început de pe acum pregătirile pentru cel mai iubit eveniment al anului, Cărciunul. Brazii se instalează unul câte unul în căminele oamenilor, iar listele cu cadouri deja au fost scrise. Însă, întreaga atmosferă de sărbătoare nu pare a fi aceeiași fără colindele și cântecele specifice acestui sezon.

Din acest motiv, Joe Bennett, muzicolog şi vicepreşedinte responsabil cu probleme academice în cadrul Berklee College of Music, şi-a propus să descopere care sunt elementele muzicii de Crăciun care ne fac să ne simţim veseli şi fericiţi, arată Descopera.ro. 

Acesta a ales să compare toate colindele și cântecele de sărbătoare, care se aflau într-un top al Spotify, considerate cele mai ascultate piese în săptămâna premergătoare Crăciunului, anul trecut. Mai mult decât atât, pentru a le analiza, acesta a realizat și o clasificare a acestora, în funcție de tema pieselor. Astfel, categoriile indicate de el sunt: casă, dragoste, iubire pierdută, party, Moş Crăciun, zăpadă, religie, pace pe pământ şi instrumentale.

Totodată, în grila de analiză a specialistului au mai fost prezenți și indici precum tonalitatea fiecărui cântec, anul creației și categoria vocală (masculin, feminin, duet, grup sau instrumental). În acest mod, el a ajuns la concluzia că cel mai bun cântec de Crăciun trebuie să aibă o temă lirică legată de Moş Crăciun, zăpadă, casă şi familie sau dragoste, care să te inducă rapid în armosfera magică a aestui sezon.

Imediat după publicarea analizei lui Joe Bennet a fost creat cel mai fericit cântec de Crăciun din lume. Compozitorul Harriet Green şi producătorul Steve Anderson au colaborat pentru a transforma toate aceste informaţii în piesa „Love’s Not Just For Christmas”, interpretată de London Community Gospel Choir.

În plus, printre concluziile finale ale cercetării, Bennet a mai arătat că nu numai muzica de sărbătoare ne aduce o stare de spirit veselă, ci și decorarea locuinței în tematica sărbătorilor de iarnă ne poate face mai fericiți.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol