22 aprilie 2021, 0:16

Agenția Reuters aduce bilanțul momentului: Peste 60 de milioane de cazuri de COVID

Peste 60 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2  la nivel global. Acestea sunt cifrele etalate de agenția de presă Reuters, care a întocmit bilanțul momentului. Numărul global al cazurilor confirmate a atins miercuri 60 de milioane.
În acest timp, Statele Unite au raportat un număr record de spitalizări, iar în Europa au fost înregistrate un milion de cazuri noi în numai 5 zile!

Cea mai afectată țară din lume

Oficialii din Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume, i-au îndemnat pe americani să rămână acasă pentru sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.
Statele Unite au raportat 1 milion de noi cazuri de COVID-19 în mai puţin de o săptămână, ducând numărul total de infectări la peste 12,5 milioane şi numărul de morţi la 260.000, potrivit datelor Reuters bazate pe declaraţii oficiale.

Numărul deceselor: 1,4 milioane

La nivel global, infecţiile s-au ridicat la 60,005 milioane, iar decesele la 1,4 milioane. 
O analiză Reuters a arătat că rata de noi infectări creşte la nivel global. Au fost necesare doar 17 zile pentru a trece de la 50 de milioane de cazuri la 60 de milioane, comparativ cu cele 21 de zile necesare pentru a trece de la 40 de milioane la 50 de milioane.
Aproximativ 580.000 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în ultima săptămână şi aproximativ jumătate din toate cazurile de la începutul pandemiei au fost raportate în ultimele 70 de zile.

În Europa, un milion de cazuri în 5 zile

În Europa, au fost înregistrate un milion de cazuri noi în doar cinci zile, pentru un total de peste 16 milioane de cazuri, inclusiv 365.000 de decese.
America Latină are cel mai mare număr de decese din lume, reprezentând aproximativ 21% dintre toate cazurile globale şi peste 31% din totalul deceselor raportate.
Brazilia, alături de Statele Unite şi India, a ajuns săptămâna trecută la peste 6 milioane de infectări. Cu aproape 170.000 de decese confirmate, Brazilia are al doilea cel mai mare număr de decese din lume.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.