13 iunie 2021, 12:12

Agențiile de intelligence americane avertizează utilizatorii telefoanelor ZTE şi Huawei

Şefii celor mai mari şase agenţii de intelligence din Statele Unite, printre care CIA, FBI și NSA, recomandă americanilor să evite folosirea dispozitivelor comercializate de producătorii chinezi ZTE şi Huawei.

Directorul FBI, Chris Wray, a spus că guvernul american este foarte îngrijorat din cauza riscurilor de securitate pe care răspândirea produselor unor companii fidele unui regim politic care nu împărtăşeşte aceleaşi valori democratice le poate reprezenta. Conform șefului FBI, aceste companii au capacitatea de a fura şi modifica informaţiile în mod fraudulos, creând terenul propice pentru spionaj, potrivit cnbc.com.

În prim planul acestui scandal este Huawei, companie a cărei divizie de smartphone-uri a crescut foarte mult în ultimii ani. Şefii agenţiilor americane avertizează că fondatorul Huawei este un fost membru al unei divizii a guvernului chinez. În 2014, celor de la Huawei le-a fost interzis să participe la licenţele pentru contracte guvernamentale, iar nu mai departe de luna trecută operatorul american AT&T a renunţat în ultima clipă să vândă smartphone-ul Mate 10 Pro, ca urmare a unor presupuse presiuni politice.

Directorul FBI, Chris Wray, sursa: indiatvnews.com

Tot în America, Huawei este acuzată că a motivat utilizatorii să scrie review-uri false despre acelaşi Mate 10 Pro, pe care compania chineză spera că-l poate vinde în Statele Unite. Răspunsul oficial al Huawei spune că guvernele şi utilizatorii din 170 de ţări folosesc dispozitivele companiei şi că acesta nu reprezintă un risc de securitate mai mare decât orice alt producător din domeniu.

Sursa: cnn.com

La începutul anului, senatorul american Mike Conaway a prezentat un proiect de lege intitulat Actul pentru Apărarea Comunicărilor Guvernamentale. Dacă va fi adoptat, printre altele, acesta va interzice angajaţilor guvernamentali să folosească produse comercializate de Huawei sau ZTE.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.