25 iulie 2022, 17:31

Ai grijă de viață, de tine, de ceilalți și de natură

Un volum interesant, proaspăt apărut la Editura Trei, ne face cu ochiul de pe rafturile librăriilor. Se intitulează “Ai grijă de viață, de tine, de ceilalți și de natură”.

Soluții

Cum îmi pot îmbunătăți viața? Ce pot face ca să mă simt mai bine în pielea mea, în casa mea și în mediul meu? Prima soluție, și cea mai la îndemână, pe care ne-o propun autorii acestei cărți, este să ai grijă… adică să practici o atitudine de valorizare și respect pentru viața însăși. S-a dovedit că toate ființele vii, inclusiv Terra, sunt interconectate și interdependente – de aceea, doar luând în considerare întregul putem începe să vindecăm părțile, este filosofia volumului.

Proveniți din domenii diferite (filosofie, psihologie, neuroștiințe, mindfulness, budism, arhitectură, psihiatrie, asistență socială), autorii cărții se întâlnesc în jurul numitorului comun pe care-l constituie dragostea pe care o arată vieții și hotărârea de a o ocroti, în toate formele sale. Împărtășindu-ne din propria experiență și oferind răspunsuri practice la întrebările noastre, ei ne arată cum putem schimba mentalități și perspective, pentru ca, în noua paradigmă a interconectivității, să ne putem îngriji de noi, de ceilalți și de ceea ce ne înconjoară.

Fișă tehnică

Ai grijă de viață, de tine, de ceilalți și de natură

Autori: Christophe André, Gauthier Chapelle, Alexandre Jollien, Ilios Kotsou, Steven Laureys, Caroline Lesire, Matthieu Ricard, Luc Schuiten, Rebecca Shankland, Suzanne Tartière

Nr. de pagini: 240

Preț: 49 ron

Traducere din limba franceză de Oltea Cătineanu

Format: 130 x 200 mm, paperback


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol