19 ianuarie 2021, 11:21

Ai terminat facultatea și nu știi unde să te angajezi? Iată sfaturile specialiștilor în resurse umane

Dacă ai terminat facultatea și nu știi pe ce drum să mergi, uite câteva sfaturi din partea unui specialist în resurse umane. Cum să obții jobul mult visat sau care sunt cele mai importante cerințe ale angajatorilor, din ultima perioadă.

Specialiștii susțin faptul că absolvenților de anul acesta le va fi extrem de dificil să își găsească un loc de muncă și că important ar fi să nu aștepte oferta perfectă, ci să aleagă un prim job, dar să continue căutările, pentru un post cu o remunerație mai consistentă, potrivit Digi24. 

Cei mai puțini norocoși sunt absolvenții facultăților umaniste. Printre aceștia se numără și Daniela, în vârstă de 23 de ani, proaspăt absolventă a masterului Faculății de Istorie. Este fluentă în engleză și franceză, a studiat și în străinătate prin intermediul programului Erasmus și își dorea să predea la o școală privată. Din nefericire, contextul actual i-a năruit orice speranță, școlile fiind momentan închise.

„Am vrut să aleg jobul care să fie din aria vocaţională, din aria vocaţiilor mele, dar fix acolo nu s-a mai putut pentru că s-au închis şcolile”, spune Daniela.

Pe de altă parte, cei privilegiați rămân în continuare absolvenții facultăților de informatică sau Politehnica. Chiar și în pandemie, un novice în domeniul IT poate câștiga un salariu de 4.000 de lei, pentru început. Partea cea mai rea este că absolvenții celorlalte domenii se pot aștepta la salarii de maximum 2.800 de lei, relatează Mediafax, citat de

Cei mai norocoşi absolvenţi sunt cei care termină o facultate de informatică sau Politehnica. Și în timp de epidemie, un tânăr care se angajează în domeniul IT poate avea un salariu de început de 4.000 de lei. Absolvenţii altor domenii pot să se aştepte la început la un salariu de maximum 2.800 de lei, relatează Mediafax, Digi24. 

„Toţi tinerii absolvenţi care intră acum în jocul căutorilor unui loc de muncă vor avea o sarcină mai dificilă decât de obicei. Recomandăm candidaţilor să urmărească nu doar oferta salarială, ci şi stabilitatea angajatorului şi posibilităţile de dezvoltare profesională. Va fi mai uşor pentru ei să găsească un prim loc de muncă, după care eventual să caute un altul de mai bună factură, cu un salariu mai mare decât să stea şi să aştepte oferta perfectă”, consideră Raluca Pârvu, specialist în resurse umane.

În prezent, rata angajărilor la nivel național a scăzut cu 60%, în contextul epidemiei de coronavirus, motiv pentru care mai bine de 40% dintre contractele de angajare semnate până la acest momentan au fost înghețate.

Sursă Foto: viata-libera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.