19 septembrie 2020, 15:28

Ai trecut printr-o despărțire și nu poți să-ți uiți fostul partener? A fost găsită soluția ideală pentru a depăși orice traumă

Ai amintiri urâte de care vrei să uiți? S-a găsit posibilitatea de a trece peste și de a uita complet.

Oamenii de știință au creat o procedură care să ajute persoanele care au trecut printr-o experiență traumatizantă să uite complet de ea. Procedura este condusă de Alain Brunet la Universitatea McGill din Quebec și a fost testată pe un eșantion de 60 de voluntari.

Participanții care au luat parte la studiu au suferit la rândul lor decepții sentimentale, toți fiind părăsiți de partenerii lor. Folosind un medicament ieftin pentru tensiunea arterială, propranolol, cercetătorii i-au făcut pe voluntari să retrăiască amintirea dureroasă, citind o descriere foarte detaliată a despărțirii, scrisă chiar de ei, după care le-au pus întrebări personale în legatură cu amintirile lor, transmite ziare.com.

Alain Brunet susține că propranololul poate atenua durerea emoțională asociată cu o amintire și poate fi administrat oricând după momentul care a provocat această stare. Când o amintire este stocată din nou, propranololul ar împiedica proteinele din creier să o salveze în forma inițială, ceea ce înseamnă că unele detalii se pierd. Scopul fiind acela de a slăbi amintirea în cauză, blocând schimbările în sinapse, punctele de contact între doi neuroni, necesare pentru a-i consolida existența.

Procedeul a fost repetat de patru până la șase ori și a avut un succes nesperat în rândul voluntarilor.

Un lucru important trebuie reținut și anume faptul că dacă am alege să ne ștergem din minte un episod dureros sau rușinos din existența noastră, am pierde și lecția pe care am învățat-o cu această ocazie.

sursa foto:evz.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.