3 martie 2021, 1:42

Air France – KLM, mobilizare masivă pentru livrarea vaccinului anti-COVID-19 în întreaga lume

Atât pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cât și pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, oficialii grupului Air France-KLM  au anunțat o mobilizare masivă în scopul livrării vaccinului împotriva coronavirusului în întreaga lume.

În acest context, oficialii arată că operatorul aerian a dezvoltat soluții logistice pentru a asigura calitatea vaccinurilor pe tot parcursul lanțului de distribuție și este pregătit pentru acesta. O aeronavă Air France sau KLM Cargo poate transporta până la un milion de doze de vaccin.

„Perspectiva sosirii unui vaccin COVID-19 este o veste foarte bună. În același timp, aduce o nouă provocare; un transport rapid și sigur de miliarde de vaccinuri în întreaga lume. Suntem pregătiți pentru asta și asta datorită colegilor și partenerilor care au lucrat din greu la acest lucru împreună. KLM a contribuit anterior la transportul aerian pentru un flux de aproximativ 90 de milioane de măști de protecție, îmbrăcăminte de protecție și echipament respirator. Acum vom aduce vaccinul în siguranță și rapid în Olanda și restul lumii. Sunt mândru că colegii noștri Cargo vor îndeplini această sarcină complexă și responsabilă”, a declarat Pieter Elbers, CEO KLM, potrivit afklcargo.com.

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris are peste 3.500 mp de depozite dedicate stocării produselor sensibile la căldură, conducerea acestuia susținând că astfel este garantată găzduirea în condiții optime a dozelor de vaccin.

În acest context, șeful interregional al vămilor pentru aeroporturile din Paris, Philippe Legue, a declarat: „În coordonare cu toți membrii comunității aeroportuare, prioritatea vamală la Paris-Charles de Gaulle este de a garanta siguranța și fluiditatea aprovizionării cu vaccinuri. Serviciile de la Paris-Charles de Gaulle sunt organizate și mobilizate pentru a gestiona vămuirea zi și noapte, tranzitul și transbordarea mărfurilor și pentru a verifica conformitatea vaccinurilor care vor fi importate pe piața europeană. Interconectarea sistemelor de informații vamale cu cele ale altor jucători din lanțul logistic sunt un instrument remarcabil pentru planificarea și verificarea traseului lor prin aeroport”.

Circa 15 miliarde de doze de vaccinuri urmează să fie distribuite în întreaga lume.

Sursă foto: independent.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.