17 iulie 2024, 22:29

Ajutor de până la 30.000 de euro pentru cetățenii sau străinii care vor să-și cumpere o casă în Toscana

Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că vor plăti un ajutor între 10.000 și 30.000 de euro pentru oamenii care se vor muta în orașe de munte cu populație în scădere. Acestea au anunțat care sunt condițiile pentru acordarea acestui sprijin financiar.

Ajutorul le este dedicat celor care vor să cumpere o casă într-un oraș de munte din regiunea italiană Toscana, în contextul în care în toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză demografică.

Pe măsură ce locuitorii se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu suprafețe întregi de case abandonate și economii stagnante.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru creșterea numărului de locuitori, inclusiv vânzarea de proprietăți pentru doar 1 euro. În Toscana, autoritățile au optat să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.

Condițiile pentru acordarea ajutorului financiar

Prin noul program, denumit „Rezidență în munți 2024”, solicitanții vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a-și cumpăra o casă. Însă, prima condiție pentru acordarea acestui sprijin este ca locuința să se afle într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori – dintre care 119 sunt în Toscana.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50% din costul de achiziționare și renovare a proprietății, potrivit euronews.com.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană, conform clasificării Institutului Național Italian de Statistică.

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online de pe site-ul regiunii Toscana și trebuie să fie trimise până la data de 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol