23 mai 2022, 19:15

Alain Delon, omagiat la Cannes. „Nu am mai plâns de mult așa”

Actorul Alain Delon a primit duminică în cadrul Festivalului de la Cannes trofeul Palme d’Or onorific, un omagiu adus întregii sale cariere.

Printre invitații la evenimentul în care a fost premiat legendarul actor francez s-au numărat: ministrul francez al Culturii, Franck Riester, preşedintele Festivalului de la Cannes, Pierre Lescure, şi delegatul general Thierry Fremaux.

Alain Delon a jucat în filme precum: Che gioia vivere, Nouvelle vague, „L’Eclisse”, „Ghepardul/ Il gattopardo”.

Premiul i-a fost înmânat de către fiica sa, Anouchka, iar faimosul actor a fost vizibil emoționat.

„Această seară seamănă puţin cu un omagiu postum, realizat însă în timpul vieţii mele. Voi pleca, dar nu voi pleca fără să vă mulţumesc. Dacă sunt un star, şi pentru asta vreau să vă mulţumesc, atunci publicului trebuie să-i mulţumesc şi nimănui altcuiva”, a declarat Alain Delon, potrivit Agerpres.

Înainte de decernarea trofeului Palme d’Or onorific au existat voci care îl contestau. Anumite asociaţii feministe i-au reproşat actorului că este „rasist, homofob şi misogin”. În plus, s-a făcut o petiţie care a adunat peste 25.000 de semnături prin care s-a cerut organizatorilor festivalului să nu îl premieze pe actor.

Pe scenă, actorul a declarat că: „Acest Palme d’Or mi-a fost oferit pentru cariera mea şi pentru nimic altceva şi de aceea mă simt atât de mândru”, mai scrie Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol