23 ianuarie 2022, 17:29

Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, aniversarea celor 80 de ani de la apariție

Pe data de patru februarie în anul 1938 a fost lansat filmul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” realizat de renumita companie Walt Disney. Acesta a fost și primul lung metraj muzical cu desene animate. Deoarece are un impact cultural imens, filmul s-a bucurat de cele mai mari câștiguri din totdeauna, fiind cunoscut în toată lumea. Datorită acestor lucruri creația lui Walt Disney a fost răsplătită cu nenumărate premii importante și s-a aflat în topul celor mai bune filme de animație chiar pe locul unu.

Sursă foto: businessinsider.com

Pentru a reuși să-și ducă la sfârșit dorința de creație Walt Disney a fost nevoit să se împrumute de un milion și jumătate de dolari. Deoarece a făcut acest lucru chiar soția sa Lilian l-a criticat și avertizat că oamenii, indiferent că vorbim de copii sau de adulți, nu vor avea suficientă răbdare pentru a urmări un film atât de lung.

În ciuda reticențelor pe data de 21 decembrie în anul 1937 a avut loc premiera la Carthay Circle Theater din Hollywood. Acesta era la momentul respectiv unul dintre cele mai faimoase cinematografe ale epocii de aur. La finalul filmului publicul era în picioare și ovaționa puternic. Legat de criticii vremii aceștia s-au poziționat aproape unanim în admirația lor pentru Albă ca Zăpada. Tot atunci Charlie Chaplin care a fost prezent a făcut o declarație pentru ziarul Los Angeles Times prin care a ținut să precizeze despre film că a depășit toate așteptările și că filmul creat de Disney este printre cele mai bune din toate timpurile.

Sursă foto: awn.com

După premieră în anul 1938 filmul a fost distribuit în toate cinematografele și a avut încasări de peste opt milioane de dolari. În același an opera cinematografică a fost nominalizată la Oscar pentru coloana sonoră și a fost premiată la Festivalul Internațional de la Veneția. Un an mai târziu Walt Disney a obținut un Oscar de onoare. Premiul a fost unul deosebit reprezentat de opt statuete dintre care una a fost mare și șapte au fost mici cu semnalarea „Inovaţie indiscutabilă în domeniul cinematografic care a fermecat milioane de spectatori şi care a deschis vaste perspective cinematografiei”.

Sursă foto: twitter.com

Deoarece filmul s-a bucurat de încasări record și popularitate a fost relansat în anul 1944 pentru ca mai apoi acest lucru să devină o tradiție a Companiei Disney, mai exact o dată la zece ani povestea iubită de toți oamenii indiferent de vârstă este relansată. În anul 1990 au fost lansate și CD-uri pentru sistemele de tip Home Video, iar din anul 2001 DVD-uri ca „Ediție de Platină”. Urmând ca în anul 2008 Institutul American de Film să aleagă Albă ca Zăpada și cei șapte pitici ca „filmul de animaţie Nr.1 din toate timpurile” și să-l pună la loc de cinste „între primele 10 Cele mai mari filme americane ale genului clasic.” În luna octombrie a anului 2009 fiind relansat într-o nouă serie numită „Ediție de Diamant” pentru Blu Ray.

Sursă foto: gokid.ro

Acesta este un film care a costat 1.499 de milioane de dolari și s-a bucurat de o reușită enormă la box – office, încasând doar în SUA peste 185 de milioane de dolari. Prin această capodoperă cinematografică au fost lansate și tehnici noi de lucru care au inspirat și multe alte producții. Despre poveste și personaje se cunoaște deja că au ajuns să fie teme pentru multe locuri destinate copiilor, parcuri de distracții, jocuri video și chiar un musical pe Broadway.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.