1 decembrie 2021, 7:42

Aleluia, aleluia, aleluia! Patriarhul Daniel s-a vaccinat!

Patriarhul Daniel a anunțat că s-a vaccinat anti-COVID-19. Anunțul nu a avut loc în cadrul unui discurs, nu a fost un anunț oficial (așa cum poate se așteptau mulți) sau o pledoarie pentru actul sanitar salvator. Știrea a ajuns la urechile muritorilor printr-un răspuns la o întrebare.

„Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.

”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a răspuns el, conform unor imagini difuzate de Antena 3.

Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a spus că „toate datele sunt confidențiale”.

Modalitatatea în care Patriarhul a ales să spună turmei această importantă veste spune multe despre poziția Bisericii pe timpul pandemiei. Unii poate vor vedea aici o trădare. Alții îl vor felicita. Poate că  vor fi și unii care vor ridica din umeri. Și, posibil, să mai existe o categorie care să se întrebe dacă acest gest mărunt, între două uși, făcut mai devreme nu ar fi salvat niscaiva vieți.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.