CITIRE

Alexandru Nedea la Oamenii dimineții: ”Viața fiecă...

Alexandru Nedea la Oamenii dimineții: ”Viața fiecărui om e definită de alegerile pe care le face”

Există tineri care ar fi putut alege orice destin, dar care au hotărât să rămână acasă, într-o Românie care nu este, de multe ori, dintre cele mai generoase cu cei care vor să performeze. Există persoane care decid să rămână în țară și să schimbe viața celor din jur.

Există oameni care nu își propun victorii mărețe, dar care prin pași mărunți, dar siguri, reușesc absolutul: să facă bine celor din jur și să își împlinească cu demnitate, în fiecare zi, propriul destin. Dedicație, ambiție, atenție sunt ingredientele care îi ajută pe aceștia în ceea ce fac și noi putem spune că prin ei România ajunge departe. Edițiadedimineața.ro și-a propus să deschidă un serial al poveștilor de succes ale tinerilor anonimi – până acum – dar care reușesc să miște lucrurile într-o lume ce pare de multe ori încremenită.

Un exemplu este Alexandru Nedea, coordonatorul secției de tenis de la Clubul Sportiv Municipal București, care se ocupă atât de sportivii seniori, juniori, cât și de persoanele cu dizabilități care doresc să facă sport. Irina Begu și Maia Morgenstern sunt printre vocile cunoscute care stau mărturie pentru o întâlnire spectaculoasă cu tânărul manager.

Alexandru Nedea, 28 ani, a studiat Relațiile Publice și Dreptul, având specializarea în Drept European, cu toate că interesele lui au fost de cele mai multe ori legate de domeniul sportului. Acest lucru se poate observa și prin faptul că în timpul facultății s-a ocupat de organizarea campionatului de fotbal Microsoft Europa și Special Olympics România. De asemenea, și după terminarea masteratului, Alex s-a ocupat de managementului tenisului profesionist, a fost organizator de concursuri sau manager de dezvoltare zonală pentru România în domeniul sportiv. De mai bine de un an, începând cu iunie 2016, tânărul este angajat al CSM București unde cu desăvârșire aduce schimbări în bine.

Alex Nedea este unul dintre românii care se preocupă și de situația persoanelor cu nevoi speciale, dat fiind că în România sunt peste 784.000 persoane cu dizabilități, dintre care 185.007 adulți și 4.693 copii cu handicap fizic. La modul general, cea mai mare problemă a acestor oameni este accesibilitatea unei vieți normale, de la provocarea banală, la prima vedere, de a urca într-un mijloc de transport public, până la identificarea unei parcurs profesional și de viață adaptat realităților în care trăiesc.

Și iată că vedem că, în România de lângă noi, există învingători. Oameni care și-au conturat destinul așa cum cum decid ei și nu s-au lăsat bătuți de marile încercări ale vieții.

Edițiadedimineață.ro vă prezintă destinul fabulos a celor doi sportivi cu handicap care performează cu sprijinul lui Alexandru Nedea sub sigla uneia dintre cele mai prestigioase cluburi sportive din România: CSM București, fiind colegi de terenuri cu revelațiile tenisului românesc: Irina Begu și Monica Niculescu. Scoatem astfel din anonimat România frumoasă, România celor care aleg în fiecare zi a vieții lor verbul ”a reuși”, fără a lăsa loc resemnării și melancoliilor de țară.

Omul dimineții este Alexandru Nedea.

Sustinut de Inventus Research


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.