10 iunie 2022, 12:44

Alexandru Tomescu închide stagiunea Orchestrei de cameră radio cu “Anotimpurile” de Vivaldi

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO!

Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales etc.

Un concert inedit ca amplasare și mișcare a instrumentiștilor, evenimentul ce închide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio  va continua cu MOZART – Serenada nr. 8 în Re major pentru patru ansambluri orchestrale, lucrare ce va fi interpretată în grupuri mici, poziționate în 4 zone scenice și orchestra se va reuni pentru ultima parte a serenadei. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 45 – Despărțirea de HAYDN, care se finalizează cu plecarea treptată a muzicienilor de pe scenă, un simbolic „rămas bun” până în toamna următoare.

Lansare de album

În pauza concertului, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio la o întâlnire cu violonistul Alexandru Tomescu. Apreciatul solist al Orchestrelor și Corurilor Radio va participa, împreună cu Monica Isăcescu-Lup, realizatoare la Radio România Muzical, şi Tiberiu Comandaşu, redactor muzical la Editura Casa Radio, la evenimentul prilejuit de lansarea oficială a albumului său intitulat „Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvořák”, recent apărut la Editura Casa Radio.

La finalul serii, Alexandru Tomescu va oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul lansat cu această ocazie şi pe CD-ul intitulat Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru, Schubert, Dvořák, realizat de violonist în calitate de concert-maestru al reputatului ansamblu.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol