8 decembrie 2021, 2:30

Alimente mai scumpe din cauza încălzirii globale. Agricultorii, la un pas să își piardă recoltele

Pe lângă efectele nefaste pe care le are asupra mediului înconjurător, încălzirea globală ar putea să aducă schimbări și în ceea ce privește prețul mâncării. Agenția Europeană de Mediu a anunțat faptul că alimentele vor deveni mai scumpe, iar procesul creșterii prețurilor a început deja, potrivit Digi24

Mai mult, se pare că canicula a provocat pierderi masive fermierilor din UE, care au fost la un pas să își piardă recoltele și se pare că acest lucru se va repeta an de an, de acum încolo.

Din spusele specialiștilor, regiunea sudică a Europei va fi cea mai afectată, iar proiecțiile indică faptul că recoltele de grâu, porumb și sfeclă de zahăr ar putea scădea și cu 50%, până în 2050, anunță Digi24

Chiar dacă nu va pune în pericol siguranța și securitatea alimentară a Uniunii Europene, scăderea producției va crește prețurile, arată raportul.

Ca măsură de protecție, agenția a recomandat introducerea unor culturi adaptate la noile condiții climatice, dar și îmbunătățirea irigațiilor și practicarea unei agriculturi de precizie, bazată mai mult pe tehnologie. Mai mult decât atât, se pare că sectorul agricol trebuie să aibă ca scop și reducerea emisiilor de gaze și al efectului de seră.

Sursă Cover Foto: Profit.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.