23 octombrie 2020, 13:52

Alo? Istoria unui cuvânt utilizat zilnic de milioane de oameni. Cine l-a inventat și de unde provine

Îl folosim involuntar ori de câte ori răspundem la telefon. „Alo” este salutul internațional pe care milioane de oameni îl folosesc, la nivel global.

Însă foarte puțini știu că acesta a fost inventat odată cu telefonul, de Alexander Graham Bell. Acesta a brevetat, în anul 1876, un instrument capabil să emită și să recepționeze cuvinte, pe distanțe lungi. Așa se face că Bell și-a dorit ca fiecare conversație să înceapă cu o fromulă de salut, oprindu-se, în primă instanță, la salutul marinăresc „Ahoe”, însă nu s-a bucurat de succes în fața publicului.

Acest lucru i-a dat multe bătăi de cap lui Bell. Cu toate acestea răspunsul a venit un an mai târziu, de la Thomas Edison. Acesta a fost întrebat de directorul unei companii locale de telegraf: „Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?”, moment în care Edison a folosit un apelativ folosit de englezi la vânătoarea de vulpi: „Alooo”, potrivit Adevărul. 

Cuvântul „Alo” a dat de furcă și istoricilor care se străduiau să găsească proveniența acestuia. Astfel, un istoric englez a realizat ample cercetări, timp de 5 ani de zile, pentru a afla istoria cuvântului. În final, acesta a descoperit o epistolă scrisă chiar de Edison în care spunea: „Alo este salutul telefonic de utilizat pe distanţe mari, fiind cel mai uşor de auzit”.

Thomas Edison este considerat unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii. Acesta a reușit să obțină 1.903 de patente de invenţii pe numele său în SUA şi un număr considerabil de patente în Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Sursă Foto: teyit.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.