16 octombrie 2021, 22:06

În septembrie, Alpin Film Festival la Brașov, Predeal și Râșnov

The Magnitude of All Things, o explorare emoționantă a schimbărilor climatice, deschide cea de-a 6-a ediție a evenimentului Alpin Film Festival (AFF.6). Unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii și educației montane revine în perioada 7-12 septembrie cu o serie de proiecții, expoziții și competiții sportive organizate la Brașov, Predeal și Râșnov.

Documentarul The Magnitude of All Things, realizat de multipremiata regizoare canadiană Jennifer Abbott, va deschide cea de-a 6-a ediție a festivalului, cu o proiecție specială programată marți, pe 7 septembrie, de la ora 20:00. Un semnal de alarmă privind efectele devastatoare ale schimbărilor climatice, filmul va rula pe marele ecran, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

Întreaga ediție din acest an a festivalului va face parte din Forumul Orașelor Verzi – lista celor mai importante evenimente dedicate sustenabilității de mediu din România.

Accesul la Gala de deschidere AFF este liber, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări.

Ca în fiecare an, la Alpin Film Festival cinefilii vor avea ocazia să urmărească zilnic, cu intrare liberă, cele mai bune titluri internaționale lansate în ultimul an și cele mai noi producții românești, ale căror proiecții vor fi găzduite de:

  • Cinema Astra
  • Centrul Cultural Reduta
  • Cinemateca Patria
  • Piața Brassai
  • Bastionul Țesătorilor
  • Piața Sfântul Ion
  • Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

 

Cele mai apreciate filme despre munte ale anului vor fi premiate pe 11 septembrie, la ceremonia de închidere.

Spectatorii îndrăgostiți de munte sunt încurajați, la această ediție, să participe la un concurs de fotografie și film dedicat lor. Condițiile de participare, dar și procedura de înscriere, sunt disponibile pe site-ul campaniei.

Calendarul complet al proiecțiilor de film, expozițiilor de fotografie și evenimentelor sportive de la AFF.6 va fi disponibil în curând online.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.