22 august 2023, 16:23

Alte două cazuri de oameni atacați de urși. Într-unul, un vânător încerca să elibereze animalul prins într-un gard (VIDEO)

Alte două cazuri de oameni atacați de urși.

Pe Transfăgărășan, un motociclist, cetățean străin aflat in trecere prin România a vrut să hrănească un urs, dar s-a apropiat prea mult de sălbaticiunea care a ripostat.

Turistul din Bosnia Herțegovina a fost doar ușor atins și a scăpat de atac.

Iată și filmarea:

De specificat că hrănirea urșilor se pedepsește cu amendă. Autoritățile reamintesc cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sesizează prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Un al doilea caz

Un vânător a fost atacat de un urs în Poiana Teiului, judeţul Neamţ, iar acesta a fost salvat de un coleg care a împuşcat animalul. Incidentul s-a petrecut în momentul în care vânătorul încerca să elibereze ursul care era prins într-un gard. Animalul fusese tranchilizat, dar s-a trezit. Imaginile violente, în care se observă cum bărbatul încearcă în repetate rânduri să scape de agresiunea ursului, au fost postate luni pe pagina de Facebook a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ.

ISU Neamţ a precizat că victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol