7 iunie 2022, 15:44

ALTEX, amendat cu 50.000 de lei de ANPC. Replica zilei: “Noi nu putem fi corecți într-o piaţă în care nimeni nu e!”

Probleme și pentru Altex, amendat de ANPC cu 50.000 de lei și propus pentru închiderea activității.

După seria de controale și amenzi (Cora, Mega Image, Auchan, IKEA, etc) unii vor zice că în sfârșit ANPC a început să-și dea seama de rolul pe care ar trebui să-l aibă în societate. Alții, văzând cealaltă jumătate a paharului, vor suspecta o campanie de imagine. În fine, unii mucaliți ar putea comenta angajarea unei noi secretare care, culmea, este calificată și știe unde să trimită faxurile.

Vânzări înșelătoare de Black Friday

(OK, dacă erați la cafea e cazul să lăsați acum ceașca jos, e posibil ca fraza de mai jos să vă facă să pulverizați pe cămașă conținutul recipientului)

Whatever…idee este că ANPC a dat această amendă din cauza unor oferte de vânzare înșelătoare cu ocazia  Black Friday.

Auziți și voi – pentru prima dată în ostoria sa ANPC vorbește de oferte înșelătoare de Black Friday.

Ce-i drept, la fel de glumeți s-au arătat și reprezentanții Altex (râsu-plânsu). Ei au precizat cu ocazia controlului că (cităm din comunicatul ANPC) “noi nu putem fi corecți într-o piaţă în care nimeni nu e”.

Conform ANPC, magazinul nu aplica reducerile din preţul de referinţă, fiind descoperite pe site peste 1.000 de produse cu abateri de preţ.

„Astfel, în data de 9 noiembrie, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site. Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, a anunţat ANPC.

Câteva exemple

Astfel, printre produse cu probleme găsite de comisarii ANPC se află un telefon mobil care era vândut cu 1.679 de lei, preţul fiind considerat redus de la 1.999 de lei, dar ANPC a constatat că în 3 noiembrie produsul era disponibil la acelaşi preţ cu care era vândut astăzi.

Aceeaşi situaţie şi în cazul unui aragaz, care era vândut cu 3.499, redus de la 3.999, dar care avea acelaşi preţ în 6 octombrie, dar şi al unui monitor, vândut cu 596 de lei de la 889, dar care în 14 octombrie costa 602 lei.

Iată mai jos un document cu evoluția unor prețuri pe site-ul ALTEX și abaterile detectate de ANPC.

Altex ANPC


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol