9 octombrie 2023, 11:01

Am dat o tură prin Bazarul de Cotroceni. Lume bună, vibe și mai bun

Titlul complet nu este “Am dat o tură prin Bazarul de Cotroceni, pentru ca voi să nu o faceți.”. Pentru că, dimpotrivă, v-o dorim. Duceți-vă, distrați-vă. Vremea încă ține cu noi! Veți vedea un București puțin altfel.

Dacă vrei să te încarci energetic și să ai un vibe bun, “Bazarul de Cotroceni” este tot ce îți trebuie. Noi am dat o tură, sâmbătă, dacă nu ați încercat încă, puteți să o faceți, voi, duminică. Următoarea șansă va fi abia în primăvară.

E o adevărată plăcere să iei la pas străduțele Cotroceniului când afară sunt 25 de grade, iar soarele e călduț. Poți să îți găsești un colț unde să savurezi o cafea sau o bere, dar după e musai să o iei la pas, ai multe de văzut.

Noi am tras câteva concluzii, pe care le împărtășim cu voi.

Îmbracă-te fix cum ai chef, pentru că aici lumea e destul de pestriță, dela rochii de seară la ținite de plajă găsești orice. Și ne referim la vizitatori, nu la comercianți. Pusă cap la cap această diversitate da foarte bine.

Vibe-ul bun vine și de la cocteilul de muzici, și ele de tot felul. Culmea, toate bune. ABBA sună la 20 de metri de Iron Maiden, mai încolo e Clayderman, după colț e Pink Martini. Puse la un volum rezonabil, nu deranjează. După toate gusturile.

Nu mai vorbim de concertele care au loc. Existo o listă a scenelor și evenimentelor. Puteți găsi programul Bazar de Cotroceni pe pagina de Facebook a evenimentului.

Apropo de listă. Bazează-te pe ea și nu prea. Acolo găsești doar cie care “au confirmat”, probabil. În realitate sunt mult mai multe locuri de adunare.

Restaurantele și toate “mîncătoriile” din zonă sunt pline ochi. Comenzile vin greu. Du-te pe jumătate mâncat, să nu ai surprize. Băut, nu.

Și pentru că eram la capitolul ăsta, lasă-ți mașina acasă. Îți recomandă asta și organizatorii.

Prăjituri de casă la fiecare colț. Făcute după priceperea fiecăruia sau fiecăreia.

Oameni veseli, care pot scoate în fața casei niște umerașe goale, doar pentru a vorbi cu tine. Lume lipsită de griji, degajată, relaxată. Vibe bun, încă o dată.

Nu încerca să găsești chilipiruri. Pleacă de la premisa că dacă oamenii ăia stau în Cotroceni (cu chirie sau au casă acolo) nu “se dau” ieftin. Nu vei găsi “mocăciuni”. Dar poate vei dibui un lucru de firmă la un preț decent. Da, asta se poate.

Poți găsi și cărți. Multe. Titlurile sunt însă de serie, să nu te aștepți la cine știe ce. Suntem optimiști că se vor da.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol