20 ianuarie 2022, 3:20

Amănunte tenebroase din biografia lui Will Smith. “L-am văzut pe tatăl meu lovind-o în cap pe mama. Am văzut-o scuipând sânge” Actorul povestește cum s-a gândit să îl ucidă…

Despre volumul biografic Will Smith am mai scris AICI și AICI.

În așteptarea ieșirii pe piață a volumului, pasaje din carte ies la lumină, ca un preambul a ceea ce va deveni, clar, una dintre cele mai bine-vândute cărți biografice despre un actor.

O precizare importantă. Pe piața din Statele Unite volumul va ieși în câteva zile. Cât despre varianta în limba română, nici acolo nu e prea mult de așteptat, în acest moment se conturează ca data de lansare începutul lui decembrie.

Dezvăluiri. „Era un alcoolic, dar era treaz la fiecare premieră a unuia dintre filmele mele”

Actorul american Will Smith a dezvăluit că a luat în calcul, la un moment dat,  uciderea tatălui său pentru a răzbuna abuzurile pe care le-a comis împotriva mamei lui când era copil.

„Tatăl meu era violent dar în același timp venea la fiecare meci, piesă de teatru și recital. Era un alcoolic, dar era treaz la fiecare premieră a unuia dintre filmele mele”, scrie actorul în viitoarea sa carte autobiografică „Will”, o copie a acesteia fiind obținută de revista People.

Will Smith relatează apoi un moment violent între mama și tatăl său la care a fost martor și despre care spune că l-a bântuit timp de ani de zile.

„Când aveam 9 ani l-am văzut pe tatăl meu lovind-o în cap pe mama atât de tare încât ea s-a prăbușit la podea. Am văzut-o scuipând sânge. Acel moment din acel dormitor m-a definit cine sunt ca persoană probabil mai mult decât oricare alt moment din viața mea”, afirmă acesta.

“Am fost un laș”

„Tot ce am făcut de atunci – premiile și laudele, faima și atenția, personajele și râsetele – au fost o serie subtilă de scuze față de mama mea pentru lipsa mea de acțiune din acea zi. Că am eșuat în acea zi. Că nu l-am înfruntat pe tatăl meu. Că am fost un laș”, continuă actorul.

Smith relatează că a jurat față de sine să o răzbune pe mama sa într-o zi. Iar acel jurământ aproape s-a materializat când, decenii mai târziu, actorul îl îngrijea pe tatăl său bolnav de cancer.

„Într-o noapte, în timp ce îl duceam cu grijă în scaunul de rotile din dormitorul său către baie, un întuneric a început să crească în mine…M-am oprit la capătul scărilor. L-aș putea împinge în jos și aș putea scăpa basma curată cu ușurință”, povestește Will Smith.

„Însă deceniile de durere, furie și resentimente s-au stins apoi încet, am dat din cap și l-am dus pe Tăticul la baie”, spune actorul american.

El mai afirmă că și-a canalizat furia înspre o altă perspectivă:

„Nu poți primi nimic din lumea materială care să îți ofere liniște interioară sau împlinire. În cele din urmă nu contează câtuși de puțin cât de bine te-au iubit oamenii – vei obține ‘zâmbetul’ doar pe baza a cât de bine i-ai iubit tu”.

Tatăl actorului a murit de cancer în 2016, la 16 ani de la divorț.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.