16 octombrie 2021, 21:43

Amazon interzice în continuare utilizarea de către poliție a tehnologiei sale de recunoaștere facială (VIDEO)

Amazon extinde interdicția globală de utilizare de către poliție a software-ului său de recunoaștere facială până la o nouă notificare. Gigantul tehnologic a declarat în iunie, pe fondul protestelor la nivel național din cauza nedreptății rasiale și a violenței poliției, că instituie o interdicție de un an de folosire către poliție a software-ului său, Rekognition, pentru a oferi Congresului suficient timp pentru a pune în aplicare reguli adecvate.

Deși parlamentarii au propus câteva reglementări federale limitate în lunile următoare, Congresul nu a adoptat încă nicio lege legată de utilizarea recunoașterii faciale de către poliție. Cu toate acestea, unele orașe și state au adoptat legi care interzic sau restricționează utilizarea tehnologiei de către oficialii publici sau poliția locală.

Membrii Consiliului din King County, Washington, unde se află sediul central al companiei Amazon, iau în calcul o interdicție locală în această lună. Și în Virginia, unde Amazon își construiește al doilea sediu, cunoscut sub numele de HQ2, parlamentarii tocmai au adoptat una dintre cele mai stricte legi din țară, cerând forțelor de ordine locale să asigure aprobarea legislativă de stat înainte de a utiliza orice sistem de recunoaștere facială.

Recunoașterea a fost promovată departamentelor de poliție locale ca o modalitate prin care ofițerii pot să încarce o imagine a unui potențial suspect și să scaneze rapid după potriviri într-o bază de date cu sute de mii de fotografii.

Tehnologia a fost criticată pe scară largă pentru potențialul său de eroare, mai ales după ce cercetătorii au descoperit că sistemul Amazon, la fel ca alte programe de recunoaștere facială, era mai probabil să returneze potriviri false atunci când analizează oamenii de culoare. Amazon a contestat aceste constatări. De asemenea, s-a descoperit că polițiștii folosesc fotografii editate, schițe și alte imagini distorsionate în timp ce caută potențiali suspecți, crescând riscul rezultatelor defectuoase.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.