12 septembrie 2022, 13:54

Ambasadorul Israelului a cărat în cârcă copii ucraineni refugiați, la Siret. ”Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă şi alţii sunt cu alte boli complexe”

Zece copii din Ucraina care suferă de boli grave au fost transportaţi, marţi, cu un avion de la Suceava către un spital din Israel, anunță News.ro.

Cei zece copii au fost aduşi în vama Siret, împreună cu părinţii, de la un spital din Kiev, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Saranga se află de mai mult zile la Siret, împreună cu o echipă a Ambasadei Israelului la București, pentru a ajuta la efortul primirii de refugiați din Ucraina invadată de Rusia, aceștia ajutând la recuperarea multor evrei din Ucraina.

Ambasadorul a ajutat la propriu, cărând în cârcă un copil care avea probleme de sănătate și ocupându-se personal de alții.

Mai multe imagini de la momentul sosirii refugiaților au fost postate de ambasador în pagina sa de Facebook.

Copiii au fost transportaţi apoi cu un autobuz din vama Siret către Aeroportul din Suceava, unde au fost îmbarcaţi într-un avion către Israel.

„Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă şi alţii sunt cu alte boli complexe. Copiii au venit cu părinţii de la spitalul din Kiev, iar acum se îndreaptă spre Israel cu un zbor special”, a declarat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

El a spus că operaţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Transporturilor, dar şi al unor companii private.

Copiii vor ajunge în secţia de urgenţe a unui spital privat din Israel.

Pe timpul zborului, cei zece copii au fost asistaţi de doi medici şi două asistente de la unitatea medicală din Israel.

UPDATE

Copiii bolnavi salvați marți de ambasadă și de Centrul Medical Schneider au seara în #Israel.

Premierul israelian Naftali Bennett a salutat, într-o postare la Facebook, această acțiune umanitară și acțiunile reprezentanților Ministerului israelian al Afacerilor Externe în această situație excepțională.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol