11 iunie 2022, 7:51

Amenzi mai mari pentru șoferii care nu platesc rovinieta

Guvernul a aprobat, sâmbătă, majorarea cuantumului amenzilor plătite de şoferii care folosesc reţeaua de drumuri naţionale şi nu achită rovinieta.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că sâmbătă Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România
Legea actualizează cuantumul sancţiunilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile, nivelul amenzilor fiind stabilit în funcţie de tipul autovehiculelor, scrie news.ro.
Nivelul sancțiunilor era același din anul 2010, asta deși cuantumul vinietei s-a majorat între timp cu 20 de procente.

Astfel, reprezentantul Guvernului precizează că valoarea noilor amenzi va fi „de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă” şi „de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”.

Amenda stabilită prin procesul – verbal de constatare a contravenţiei poate fi achitată la jumătate din minimul acesteia prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol