27 februarie 2021, 18:04

Amenzi usturătoare pentru turiștii care rămân pe pârtii după ora de închidere a telefericelor

Amenzi usturătoare promit autoritățile din Sinaia pentru turiștii care rămân pe pârtii după închiderea telefericelor.

Este vorba despre amenzi în cuantum de 2.500 de lei. Acestea vor fi aplicate de către autorități celor care nu respectă regulile stabilite pentru domeniul schiabil al staţiunii, rămânând pe pârtii după încheierea programului de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu.

„Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare. În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu”, a informat Primăria Sinaia.

În acest context, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că îşi doreşte ca turiştii să fie în siguranţă pe pârtiile din staţiune.

Din acest motiv, acesta a solicitat suplimentarea forţelor de ordine care să se asigure că sunt respectat regulile de protecţie sanitară.

În același timp, Vlad Oprea spune că nu va mai tolera ca turiştii beţi să ceară intervenţia echipelor de la Salvamont pentru că nu au vrut să coboare de pe munte cu mijloacele de transport pe cablu.

Sursă foto: infopensiuni.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.