24 august 2023, 11:47

Amuzant. Rusia a dat amendă aplicației WhatsApp: 37.000 de dolari

WhatsApp a fost amendată în Rusia pentru conținutul anumitor mesaje. Bine, veți spune, dar acest conținut aparține utilizatorilor, nu are de-a face cu platforma. Răspunsul este: “Nu contează”.

Și se mai pune o întrebare – cum au aflat autoritățile de la Moscova conținutul unor mesaje (particulare) care, se presupune, sunt criptate?

Iată despre ce e vorba

O instanță rusă a amendat în premieră WhatsApp, aceasta fiind sancționată cu 3 milioane de ruble (37.080 de dolari) fiindcă nu a șters conținut interzis în Rusia.

Deși Meta, compania lui Mark Zuckerberg care deține și WhatsApp, a fost declarată organizație „extremistă” și interzisă în Rusia anul trecut, aplicația de mesagerie nu s-a confruntat până acum cu penalități din partea autorităților ruse pentru refuzul de a șterge conținut pe care îl consideră interzis.

Alte servicii ale Meta precum Facebook și Instagram, care au fost interzise de Rusia după declanșarea „operațiunii militare speciale” anul trecut, au fost amendate în Rusia din cauza conținutului postat de utilizatori, la fel ca alte companii precum Twitter și Google.

Culmea, nici măcar nu vorbim de conținut politic.

Agenția de presă RIA Novosti a relatat că amenda primită acum din cauza conținutului de pe WhatsApp a avut de-a face cu refuzul de a șterge informații despre Lyrica, un medicament analgezic și antiepileptic a cărui producție și distribuire este interzisă în Rusia, scrie Reuters.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol