13 august 2020, 14:02

EXCLUSIV ANAF propune impozitarea nunților. Dan Manolescu, președinte CCF: „E un demers îndrăzneț care merită salutat”

ANAF propune o inițiativă prin care se trimit tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro.

Această inițiativă vine în contextul în care restaurantele și serviciile care prestează servicii foto/video și formațiile muzicale încasează, sume mari de bani, iar ANAF intenționează să verifice veniturile celor care organizează astfel de evenimente.

Cei care refuză să furnizeze astfel de informații vor fi amendați cu sume între 2.000 și 5.000 de lei.

Editiadedimineata.ro a vorbit cu Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali din România, pentru a ne oferi o părere avizată în legătură cu acest subiect:

Este realistă această măsură?

„Este un instrument prin care Autoritatea Fiscală dorește să colecteze niște informații, acum că va obține de la toți cei chestionați date sau nu, rămâne de văzut, însă ca și modalitate de a obține informații legate de eventuale persoane care nu au emis documente fiscale, e un demers îndrăzneț care merită salutat.”

Cum poate fi aplicată această măsură, fiind o inițiativă nouă, pe care multe persoane ar considera-o ieșită din comun?

„E o încercare. Faptul că unii dintre ei vor răspunde și alții nu, ține și de cultura cetățenească sau social pe care o avem în a furniza informații autorității fiscal, care să conducă la creșterea gradului fiscalizare și la creșterea veniturilor bugetare. Autoritatea Fiscală a considerat că aceste servicii care se întâmplă în jurul unor astfel de evenimente nu sunt fiscalizate într-o măsură mai mare sau mai mică.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.