20 iunie 2024, 3:32

ANAF vrea să o ia pe urmele cash-ului. Firmele de curierat te vor “turna” dacă plătești prin bani lichizi

Poate că nu ai încredere în firma de la care cumperi și vrei să plătești cash. Poate nu mai ai bani pe card. Sau poate chiar nu ai card (avem cele mai puține carduri raportate la numărul de locuitori, în Uniunea Europeană). Poate “știi tu” că dacă plătești cash, coletul va fi livrat mai repede. Sau poate, pur și simplu iei ceva second hand de pe OLX.

În toate acestea riști să fii ușor suspect în ochii Fiscului.

Iată de ce.

Firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs (la livrare) pentru produsele comandate online, conform unui proiect de OUG aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.

 “În scopul asigurării conformării fiscale, furnizorul de servicii poștale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectării inviolabilității secretului corespondenței, să furnizeze lunar, organului fiscal central informații referitoare la trimiterile poștale care au ca și particularitate achitarea de către destinatar expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poștale înregistrate”, se arată în document.

Ce informații vor da mai departe firmele de curierat

  • numărul de înregistrare și data trimiterii poștale;
  • datele de identificare a expeditorului;
  • numele și prenumele în cazul persoanelor fizice și denumirea în cazul persoanelor juridice destinatare;
  • adresele de expediție respectiv livrare;
  • contravaloarea bunului livrat

Pe oricine, cu plăcere!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol