CITIRE

Andreea Ardeleanu, prima femeie pilot instructor p...

Andreea Ardeleanu, prima femeie pilot instructor pe avion cu motor cu reacţie

Căpitanul  Andreea Ardeleanu a devenit prima femeie-pilot instructor pe un avion echipat cu motor cu reacţie din cadrul Forţelor Aeriene Române.

Pentru a dobândi calificarea, aceasta a executat la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic (BAIFPA) din localitatea Boboc, judeţul Buzău, zborul de evaluare pentru obţinerea calificării de instructor pe aeronava IAR 99.

Căpitanul  are 30 de ani şi este pilot în cadrul Escadrilei 2 Instrucţie din anul 2011. De-a lungul carierei sale a absolvit cursuri de pregătire profesională atât în ţară cât şi în străinătate şi a parcurs programul de pregătire pentru a deveni instructor pe aeronava cu reacţie IAR 99.

Zborul de evaluare a durat circa o jumătate de oră.

„Cred că este o continuare normală a carierei mele de pilot, eu am ales să fac asta de când eram la cursul de bază. Sunt prima femeie instructor pe un avion cu motor cu reacţie. Femei-pilot mai sunt, dar azi am devenit prima femeie instructor. Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie decât pentru un bărbat să acceadă într-o asemenea poziţie. Ai nevoie de aceeaşi îndemânare, aceleaşi calităţi, aceeaşi pasiune şi dragoste de zbor. Nu sunt cu nimic mai specială decât alte femei-pilot. Acum îi voi învaţa pe alţii, dar şi eu voi învăţa de la alţii. Poate nu voi învăţa să zbor de la studenţii mei, dar sigur voi învăţa de la ei să fiu un bun profesor”, a declarat Andreea Ardeleanu.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.