Andreea are 34 de ani și s-a stabilit în urmă cu ceva timp în Canada. Pe lângă cetățenie, canadinii i-au mai dăruit româncei șansa de a putea pleca pe Marte. Ea a fost deja inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One, ce vizează trimiterea în anul 2024 a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza planeta roşie.
Andreea a fost pasionată întotdeauna de tot ce a avut legătură cu știința, însă, doar aviația și explorarea specială ocpă un loc fruntaș în lista ei de priorități. În Canada lucrează în industria IT, însă își face timp și pentru a merge la un curs pregătitor, care îi va asigura licența de pilot.
„Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea, potrivit Mediafax.
Acestea au fost primele reacții ale Andreei în anul 2016, când acest proiect a fost lansat. Cu toate acestea, visele româncei au fost spulberate de o serie de probleme, care au dus în final la închiderea activităților.
Proiectul Mars One reprezintă cea mai curajoasă misiune prin care omenirea ar fi putut ajunge în sfârșit pe Mare, iar dacă întreaga expediție ar fi fost îndeplinită cu succes, Andreea ar fi rămas acolo pentru totdeauna.
Peste 200.000 de oameni au depus aplicații pentru a putea lua parte la acestă misiune, însă doar 100 au fost selectați ca fiind eligibili. A doua etapă a preselecțiilor a înjumătățit numărul candidaților, ajungând la 40. Aceștia ar mai fi trebuit să mai treacă printr-o ultimă serie de verificări, la finalul cărora doar 24 puteau ajunge pe Marte. Grupuri de câte patru urmau să aterizeze pe Marte la fiecare 26 de luni. Misiunea presupunea că niciunul nu ar mai fi revenit pe Pământ. Sau, cel puțin, acesta este planul.
Dacă misiunea va avea succes, primul echipaj, format din patru astronauți, ar trebui să decoleze în 2031 și ateriza în 2032. Călătoria ar dura între șapte și opt luni. Ar urma apoi mai multe echipaje iar așezarea s-ar putea transforma într-o mică civilizație. Aceasta s-ar dezvolta odată cu locuitorii săi, care ar deveni arhitecții propriului mediu.
Andreea spune că indiferent de rezultatul acestei misiuni, va continua să participe în proiecte și cercetări legate de spațiu. Nu știe nici ea cu siguranță dacă proiectul Mars One va putea să-și îndeplinească scopul.
„Sectorul spațial evoluează constant, călătoria pe alte planete e doar o chestiune de timp. Ce companie va reuși să facă asta pentru prima dată, rămâne de văzut”, a mărturisit aceasta pentru Playtech.ro
Citește materialul integral aici.
Sursă Foto Cover: playtech.ro
Comentariile sunt oprite pentru acest articol