8 decembrie 2023, 4:13

Angajații români nici nu se mai gândesc la primele de Paște. Mai puțin de jumătate dintre ei le așteaptă

Deși alimentele s-au scumpit semnificativ față de anul trecut, mai puțin de jumătate dintre angajați se așteaptă la o primă de Paște anul acesta – arată cel mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Potrivit acestuia, mai mult de jumătate își doresc prime în bani. Unul din 5 angajati ar prefera tichete valorice sau vouchere, iar 15% un coș cu produse specifice.

Doar 3% și-ar dori o petrecere orgnizată de angajator.

Doar 45% dintre cei care au raspuns chestionarului BestJobs speră să primească o primă de acest Paște. Sunt cu 10% mai puţini decât anul trecut. Iar dintre aceştia, 58% se așteaptă să fie răsplătiți cu o sumă cuprinsă între 100 și 200 de lei.

Alți 26% estimează o prima între 200 și 400 de lei, iar 16% speră la mai mult de 400 de lei.

Întrebați despre cheltuieli însă, mai mult de 3 sferturi spun că nevoile lor reale de sărbători vor depăși 500 de lei. Iar 83% vor da cei mai mulți bani pe alimentele specifice. Doar 8 procente vor cheltui mai mult pe cadouri.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, prețurile bunurilor de consum au crescut constant, unele dintre produsele alimentare de bază fiind și cu 60% mai scumpe acum decât în urmă cu un an.

În sondajul Bestjobs, 47% dintre participanți spun că prima este un ajutor real de Paște, iar 29% o considera esențială la cumpărături.Începând din acest an, angajatorii pot oferi de Paște beneficii extra-salariale în valoare maxima de 300 de lei, fără a fi impozitați.

Sondajul BestJobs a fost făcut de la începutul lunii, pe un eșantion de aproape o mie de utilizatori de internet din România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol