29 mai 2020, 0:07

Angela Merkel tremură pentru a doua oară în public. Posibilele simptome, explicate de specialiști

Imaginile în care cancelarul Germaniei Angela Merkel tremură incontrolabil, în cadrul unei întâlniri la care a participat și preşedintele Frank-Walter Steinmeier, au făcut până în acest moment înconjurul lumii. Acesta este a doua oară când problemele de sănătate o pun pe cea mai puternică femeie a lumii într-o sitație delicată.

Incidentul de astăzi a fost asemămător cu cel de săptămâna trecută, când aceasta a semnalat aceleași probleme în timpul ceremoniei de primire a președintelui ucrainean, Vladimir Zelinski.

După ceremonia care a durat aproape 90 de minurte, cancelarul a declarat faptul că se simte bine și că nu este nimic care ar putea să producă îngrijorare: “Am băut cel puțin trei pahare de apă și acum sunt mai bine”, potrivit stirileprotv.ro. Mai mult decât atât, pentru a destinde atmosfera președintele Zelenski a precizat: „Stătea alături de mine, în completă siguranță”, potrivit aceleași surse.

În urma incidentului de astăzi, purtătorul de cuvând al cancelarului a declarat pentru agenția de presă internațională Reuters, că Merkel se simte bine și că va respecta agenda zilei. Astfel, aceasta va fi prezentă și la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al justiţiei. Totodată acesta a mai menționat și faptul că Angela Merkel va participa și la summitul G20, care va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Osaka, în Japonia: ″Totul va decurge conform planului. Cancelarul este bine″⁣, potrivit Agerpres.

Semne de îngrijorare din partea specialiștilor

De la instaurarea în funcția de cancelar al Germaniei și până în acest moment nu se cunosc oficial amănunte legate de starea de sănătate a acesteia. Cu toate acestea, specialiștii semnalează faptul că astfel de manifestații ale organismului au un temei mult mai solid decât deshidratarea.

Doctorul Sarah Brewer a fost chestionată de Daily Mail care ar putea fi cauzele unui astfel de incident. Aceasta a precizat faptul că există o paletă largă de afecțiuni care pot provoca astfel de simptome. Printre acestea specialistul a explicat că una din cauze ar putea fi o tiroidă hiperactivă, afecțiune întâlnită mai des în cazul femeilor decât al bărbaților. În plus, se pare că medcii specialiști au realizat chiar și o listă ce cuprinde 17 substanțe care pot cauza tremurături, printre care antibioticele, antidepresivele, dar și cafeina, alcoolul sau nicotina, menționeză Daily Mail.

Profesorul Peter Garrard, de la Universitatea St George, din Londra, a declarat pentru sursa citată anterior faptul că simptomele prezentate de Merkel se pot identifica cu un „tremor ortostatic”, un tip de afecțiune rară a persoanelor trecute de 60 de ani. Oamenii care suferă de această boală prezintă un tremur al membrelor inferioare atunci când se ridică sau stau nemișcați, manifestări care dispar atunci când persoana în cauză începe să se miște.

Angela Merkel se află în funcția de cancelar al Germaniei încă din anul 2005 și se va retrage din viața politică la sfârşitul mandatului său, cel mai târziu în 2021.

Sursă Cover Foto: mirror.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.