16 iunie 2021, 20:09

Israelienii au descoperit o specie din rândul vieţuitoarelor marine capabilă să îşi regenereze toate organele

Oamenii de știință au descoperit în Marea Roșie o specie din rândul vieţuitoarelor marine numite ascidii capabilă să îşi regenereze toate organele.

Cercetătorii israelieni au disecat în trei fragmente un exemplar și au realizat că această specie se poate regenera, fiecare fragment ştiind exact modul în care să îşi redobândească funcţionarea tuturor sistemelor lipsă ale corpului, devenind în scurt timp trei creaturi independente.

Acest animal, membru al filumului Chordata, se găseşte în mod obişnuit în Golful Eilat (Akaba, Aqaba) din Marea Roşie.

Există sute de specii de ascidii, care se regăsesc în toate oceanele şi mările lumii. De multe ori, exemplarele se camuflează sub formă de protuberanţe pe roci şi, prin urmare, sunt greu de distins în mediul acvatic, scrie agerpres.ro.

Niciodată nu a fost descoperită o asemenea capacitate regenerativă în rândul unei specii solitare care se reproduce sexual”, au afirmat cercetătorii.

Mai multe ascidii au fost disecate în trei fragmente, lăsând o parte a corpului fără centru nervos, inimă şi o parte a sistemului digestiv. Surpriza a fost că toate organele s-au regenerat în fiecare dintre cele trei secţiuni.

Sursa foto: flickr.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.