5 iulie 2020, 16:33

Animalele vor trece strada… în siguranță. Cum va arata primul ecoduct din Romania

Autostrada Lugoj – Deva este singura din România care beneficiează de primele pasaje verzi special gândite pentru animalele sălbatice. Acestea vor fi deschise în acest an și au rolul de a facilita deplasarea dintr-o regiune în alta a acestora.

Necesitatea implementării unor astfel de amplasamente tinde să rezolve una dintre cele mai importante probleme ale animalelor, ale căror ecosisteme sunt străbăute de astfel de autostrăzi, potrivit Hotnews.ro. 

În plus, experții sunt de părere că astfl de proiecte de „infrastrctură verde” sunt necesare pentru construrirea unei rute sigure, dar ajută totuși și la păstrarea intactă a unei biodiversități generoase pe care o are țara noastră și datorită căreia România este văzută încă drept „inima verde a Europei”.

Mai mult decât atât, aceștia au mai anunțat și faptul că cu cât ne apropiem mai mult de construcția primelor autostrăzi montane precum Sibiu – Pitești sau Târgu Mureș – Iași, discuțiile despre astfel de proiecte de infrastructură verde vor fi tot mai de actualitate, potrivit Hotnews.ro. 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.