10 iunie 2022, 20:56

Animest.16 Summer Special. Retrospectiva filmelor din 2021 (plus scurtmetraje nerecomandate minorilor)

Animest prezintă, în perioada 1-5 iunie, o retrospectivă a celor mai apreciate filme prezentate la ediţia din 2021.

Totul se va desfășura în cadrul unei ediţii-capsulă acre va avea loc la Sala Eforie, în grădina Galeria Kulterra şi în spaţiul neconvenţional de la Refugiul Urban.

Organizatorii propun astfel o amplă selecţie de poveşti pentru întreaga familie, ateliere pentru copii, titluri premiate în ultimul an la marile festivaluri de film, dar şi evenimente speciale cu videoclipuri muzicale animate şi filme dedicate exclusiv publicului adult.

Din program

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Animest a pregătit trei proiecţii de film şi două ateliere de creaţie, organizate la Cinemateca Eforie, la Refugiu Urban şi la Kulterra Gallery.

Programul workshop-urilor creative dedicate micilor artişti va debuta cu un atelier de pictură, susţinut de la ora 10,00 de artista Natalia Romanciuc, în grădina Galeriei Kulterra, şi va continua, de la ora 13,00, la Refugiu Urban, cu o serie de ateliere de animaţie stop-motion, susţinute de Damian Groves, unul dintre creatorii scurtmetrajului „Opinci”, premiat la Festivalul Internaţional de Film Clermont-Ferrand, în 2020. Biletele de acces la oricare dintre workshop-urile programate la ediţia de vară Animest vor include şi un bilet gratuit la una dintre proiecţiile zilei de la Cinemateca Eforie.

Scurtmetraje de desene animate nerecomandate minorilor

Pe 3 iunie, de la ora 21,45, Creepy Animation Night va deschide porţile imaginaţiei către cele mai întunecate poveşti animate produse în ultimii ani, arată organizatorii. Selecţia de scurtmetraje nerecomandate minorilor va putea fi urmărită la Cinemateca Eforie, pe 4 iunie, de la 21,30.

De asemenea, videoclipurile animate proiectate la ediţia de vară Animusic Night vor anima grădina Galeriei Kulterra – gazda uneia dintre cele mai populare proiecţii din programul festivalului.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol