1 decembrie 2021, 9:10

Trailere din competiția de scurtmetraje de la Animest.16 (calupul 8)

Motion stop a fost tehnica cea mai folosită în acest calup de scurtmetraje. Filmele trebuie apreciate pentru munca titanică depusă de realizatori. O filmare motion stop necesită foarte mult efort, dincolo de pregătirea decorului și postprocesare. Am apreciat mai ales scurtmetrajele amuzante, dar am fost surprins să văd și creații inspirate din fapte reale, pe subiecte serioase, tratate în cheie comică.

Programul ediției dedicate regizoarelor care au revoluționat industria filmului de animație este disponibil online și în aplicația Animest (Android și iOS). Biletele de acces pentru proiecțiile din cinema sunt disponibile la Eventbook. Pentru proiecțiile online, accesibile din întreaga țară, biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma de streaming a festivalului.


„A Film about a Pudding” (Roel Van Beek, Marea Britanie, 2021, 9 min 25 sec)

Trailer:

Filmul meu preferat din acest calup. Ronin nu-și strânge alimentele căzute din sacoșă, așa că acestea se amestecă până ce se transformă într-o budincă. Deși la început pare o ciudățenie, Ronin ajunge să o ignore, dar în câteva zile budinca se face tot mai mare, până când domină orașul. Dezarmat, Ronin începe să mănânce budinca. Dar oare cât timp îi va lua să termine?


„Digestion” (Annabelle Tamic, Sarah Erzen, Chloe Musa, Edouard Delfosse, Louis Lukasik, Franța, 2020, 4 min 14 sec)

Trailer:

Digestia, o aventură cu plastilină. Digestia, o invitație să privim în noi înșine în profunzime. În sens propriu. Un film studențesc 3D.


„Elevator alone” (Anastasia Papadopoulou, Grecia, 2021, 3 min 38 sec)

Trailer:

Ce se întâmplă când fiecare dintre cele patru personaje este singur în lift. Film inspirat din viața de zi cu zi și diferențele de comportament ale oamenilor când sunt singuri față de momentele când se află în spațiul public. Al doilea preferat al meu din acest calup.


„Hijack139” (Joachim Berg, Sondre Johre, Norvegia, 2020, 6 min 1 sec)

Trailer:

Povestea comică a unui fapt real comic. Un bărbat beat se hotărăște pe loc să deturneze un avion și începe să golească rezerva de bere a avionului. Desigur, nimic nu merge cum ar vrea el. A fost prima deturnare de avion din istoria calmei țări Norvegia.


„The Sam Story” (Richard Noble, 2021, 9 min 56 sec)

Trailer extins:

Rezultatul unui an de muncă, acest film este o ciudată poveste despre doi frați gemeni care nu știau unul de celălalt. În mod paradoxal, ei au avut un parcurs al vieții identic: căsătoriți și divorțați de femei cu același nume, profesii identice, obiceiuri la fel. O comedie neagră despre liberul arbitru și băncile albe, circulare.


„Bestia” (Hugo Covarrubias, Chile, 2021, 15 min 54 sec)

Trailer:

Ingrid lucrează în Direcția chiliană de informații (DINA) în 1975. Inspirat din fapte reale, filmul explorează viața acestei agente de poliție sub acoperire din timpul dictaturii militare din Chile. Relația sa cu câinele, cu propriul corp, cu propriile temeri și frustrări dezvăluie ruptura din capul său, dar și din țara sa. Mai mult decât orice altceva, ceea ce semnalează tensiunea este coloana sonoră.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.