26 octombrie 2021, 21:51

Animest.16: întâlnire cu profesionistele din industria internațională a filmului de animație

Omagiate la cea de-a 16-a ediție a festivalului Animest, artistele care au revoluționat lumea filmului de animație se pregătesc să-și întâlnească publicul din România, în cadrul celui mai mare eveniment autohton dedicat cinematografiei de gen. Până pe 17 octombrie, iubitorii de film vor afla detalii din culisele producțiilor care au cucerit lumea în ultimii ani și vor putea interacționa cu unele dintre cele mai influente voci din industrie.

Întâlnirile-eveniment cu profesionistele din animație vor avea loc zilnic, de la orele 13:00 și 15:00, la Refugiu Urban, spațiul din care Animest va transmite live pe pagina de Facebook prezentările și masterclass-urile susținute de artistele invitate la București în perioada festivalului. 

Miercuri, 13 octombrie

Agnès Patron va susține un masterclass pentru publicul din România, de la ora 13:00, live pe pagina de Facebook a festivalului. Tot aici, de la ora 15:00, iubitorii de animație vor avea întâlnire cu o altă membră a juriului – regizoarea și producătoarea slovenă Špela Čadež este interesată în principal de animația tradițională manuală, iar filmele sale au primit peste 100 de premii în întreaga lume. 

Joi, 14 octombrie

Invitată în acest an în juriul care va desemna câștigătorii Premiilor pentru Cel mai bun lungmetraj internațional și Cel mai bun film din Competiția Românească, Mélody Boulissière va susține masterclass-ul From flowers to war and back, care va putea fi urmărit joi, de la ora 13:00. În aceeași zi, de la ora 15:00, fanii genului sunt invitați la o întâlnire cu Aneta Ozorek, membră a juriului de Scurtmetraj internațional și Film studențesc și directoarea artistică a festivalului de animație invitat la această ediție. 

Vineri, 15 octombrie

Producătoarea Ester Kerekesova ne va însoți în culisele creatorilor din studioul Fool Moon, printr-o amplă prezentare susținută vineri, pe 15 octombrie, de la ora 13:00. Animația feminină din Slovacia va face subiectul discuției programate la ora 15:00, la care vor participa multi-premiatele regizoare Maria Olhova și Lea Pagáčová, câștigătoarele Trofeului Animest din 2020 și 2013.

Sâmbătă, 16 octombrie

Izabella Plucinska, câștigătoarea Ursului de Argint la Berlin în 2005 cu Jam Session, va susține sâmbătă, de la ora 13:00, un masterclass de clay animation. Spectatorii o vor putea întâlni și la Institutul Cervantes, la proiecția Sexy Laundry, cel mai recent film al său, proiectat în aceeași zi, de la ora 20:00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.