28 septembrie 2021, 10:19

Animest 2020: selecție de filme din festival, disponibile online

După succesul primei ediții Animest desfășurate exclusiv online, organizatorii celui mai mare eveniment autohton dedicat filmelor de gen au decis să prelungească experiența festivalului, oferind spectatorilor din România și Republica Moldova șansa de a urmări online cele mai îndrăgite povești animate din secțiunea Minimest.

Selecția specială de filme Minimest online este acum disponibilă pe platforma de streaming a festivalului. Pentru a le urmări, spectatorii sunt invitați să achiziționeze bilete în sistem pay per view, direct de pe Online.Animest.ro, sau de pe platforma de ticketing parteneră.

Curajoase și înzestrate cu multă imaginație, personajele pe care copiii le vor descoperi în filmele Minimest disponibile online se vor dovedi o adevărată sursă de inspirație:

  1. Johan, protagonistul din Beyond Beyond (r. Esben Toft Jacobsen), își vrea mama înapoi. Locuiește pe un vas, în largul mării, cu tatăl lui, care crede că numai acolo sunt feriți de puternicul Rege Pană, care i-a răpit, într-o noapte, soția. Într-o zi, tatăl lui Johan trebuie să plece de-acasă, timp în care Johan începe o călătorie plină de peripeții în lumea Regelui Pană.
  2. The Great Bear (r. Esben Toft Jacobsen) spune povestea lui Jonathan, un băiețel foarte fericit că pleacă în vacanţă de unul singur, la bunicul său. El crede că sora lui, Sophie, a crescut suficient și e în stare de orice pentru a scăpa de mogâldeaţa atât de enervantă. Cum reuşeşte să scape de ea, Jonathan intră în bucluc: Sophie e răpită de un urs uriaş. Băiatul trebuie s-o găsească înainte de a fi prea târziu.
  3. Julius din Get Santa (r. Jacob Ley) are opt ani, trăiește într-un orfelinat și crede în Moș Crăciun. Până într-o zi, când nu doar că-și pierde această credință, dar se pierde pe sine însuși. Apoi, ceva bizar se petrece, iar dintr-o dată Julius se trezește într-o lume magică.
  4. Foarte bizară este și lumea lui Torben, un măr ca oricare altul, care vrea să se menţină perfect, să arate impecabil. Marea lui ambiţie este sa ajungă în raft la supermarket, să fie cel mai frumos şi delicios măr. Dar i se întâmplă ceva îngrozitor: se alege cu un vierme! Mărul și Viermele, regizat de Anders Morgenthaler și Mads Juul poate fi urmărit online, pe platforma de streaming Animest.
  5. Agathe-Christine sau AC, cum îi place să-și spună, este pasionată de mistere. Imediat ce familia ei se mută într-un oraș nou, ea nu caută să-și facă prieteni noi, ci își instalează biroul de detectiv în subsolul casei. Primul mister pare simplu de rezolvat, dar curând AC își dă seama că a intrat într-o situație de nebănuit. Next Door Spy (r. Karla von Bengtson) a fost inclus în selecția de lungmetraje Minimest a celei mai recente ediții a festivalului.  
  6. Tot din selecția din 2020 vine și A Costume for Nicolas (r. Eduardo Rivero), povestea unui băiat de zece ani, cu sindromul Down, căruia mama îi provoacă imaginația creându-i în fiecare an câte un costum de ziua lui. Într-o seară, băiatul descoperă cufărul lăsat de mama sa, care este de fapt un portal spre o lume fantastică, prin care Nicolas începe o aventură magică. El are misiunea de a salva un regat căruia i s-au furat toate visele și de a le arăta oamenilor că iubirea și bunătatea pot învinge orice bariere.
  7. Primul film din seria animată regizată de Janno Poldma și Heiki Ernits, Lotte from Gadgetville, este povestea unei cățelușe puse pe şotii, dintr-un sat de la malul mării, ai cărui locuitori împărtăşesc o bizară pasiune pentru invenţii. În fiecare an, cea mai bună invenţie este premiată într-o competiţie, iar cel mai respectat inventator este chiar tatăl lui Lotte, Oskar. Doar că anul acesta, marele său rival, iepurele Adalbert, e gata de orice pentru a pune mâna pe premiu.
  8. De fiecare dată când Lotte se uită la lună se întreabă cine locuieşte acolo. În Lotte and the moonstone, într-o noapte, două siluete înfăşurate în mantii încearcă să fure piatra magică adusă de unchiul lui cățelușei, după o expediţie în munţi. Lotte recuperează piatra şi îşi dă seama că aceasta are puteri magice. Pentru a-i descoperi misterul, Lotte pleacă într-o călătorie plină de aventuri.
  9. În Lotte and the lost dragons, cel mai recent film din serie, cățelușa are o surioară pe care o cheamă Roosi. Karl Ratonul şi Viktor Peştele sunt cercetători veniţi în vizită în Gadgetville. Ei participă într-o competiţie de cântece folclorice şi, ca să câştige, trebuie să înregistreze cântecul celei mai vechi specii de animale, legendarii dragoni scuipători de flăcări. Lotte şi Rossi sar în ajutorul cercetătorilor.

 

Animest este un proiect inițiat de Asociația Animest și co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.