Lansarea acestui film de groază cu buget redus este programată pentru luna martie.

La rândul său, regizorul Steven LaMorte – cunoscut pentru „The Mean One”, un film horror din 2022 inspirat de Grinch – a declarat pentru revista Variety că lucrează la propria „versiune modificată” a lui Mickey Mouse. O producţie care nu are încă un titlu oficial.

„‘Steamboat Willie’ a adus bucurie mai multor generaţii, însă sub acel exterior vesel se află un potenţial de teroare pură şi haotică”, a declarat regizorul într-un comunicat.

Cele două proiecte amintesc de lansarea filmului „Winnie-the-Pooh: Blood and Honey”, o producţie independentă care a devenit posibilă după ce drepturile de autor ale primelor cărţi cu personajul Winnie the Pooh au expirat.

Întreaga industrie cunoaşte, totuşi, că Disney urmăreşte îndeaproape adaptările personajului său şi nu va ezita să apeleze la avocaţii săi în cazul unor abuzuri.

În plus, protecţia mărcii comerciale presupune că orice film sau produs care ar putea induce în eroare consumatorii să creadă că a fost realizat de Disney poate fi urmărit penal.

Într-un comunicat, multinaţionala Disney a dat asigurări că „va continua să îşi protejeze drepturile asupra versiunilor mai recente ale lui Mickey şi a altor opere care rămân protejate prin drepturi de autor”.

Steven LaMorte, însă, nu se teme de acest lucru. „Încercăm să ne asigurăm că nu există nicio îndoială sau confuzie cu privire la ceea ce facem”, a declarat el pentru Variety. „Aceasta este versiunea noastră a unui personaj aflat în domeniul public”, a precizat regizorul.