21 martie 2024, 16:17

Anna din ”Inventând-o pe Anna”, a fost din nou eliberată. Interzis la Instagram

Filmul lansat în februarie de Netflix spune povestea unei reporterițe, Vivian Kent, care, sfidându-și redactorul, urmărește procesul Annei Delvey, o presupusă moștenitoare din Germania acuzată de fraudă și furt calificat în SUA.

Unii ar spune că în realitate, Anna Delvey sau Anna Sorokin doar și-a bătut joc de snobii și naivii din New York și practic de toți cei care i-au ieșit în cale. A păcălit oameni bogați, lanțuri hoteliere și chiar fonduri de investiții.

Cine este Anna Delvey în realitate?

Numele ei real este Anna Sorokin. S-a născut lângă Moscova la 23 ianuarie 1991. Familia sa a locuit mult timp în Germania, tatăl fiind șofer de TIR, iar mama vânzătoare. La vârsta de 19 ani, Anna a plecat să studieze moda la Paris. În vara anului 2013 a participat la Săptămâna Modei (Fashion Week) la New York, reprezentând revista ”Purple”. A ales să nu se mai întoarcă din SUA.

Și-a schimbat identitatea în Anna Delvey și a lansat informația că este fiica moștenitoare a unui magnat german. Astfel a reușit să păcălească nenumărați oameni și bănci, falsificând acte și declarații. A lansat și fundația fictivă Anna Delvey Foundation, care i-a adus și mai multă notorietate și credibilitate în rândul snobilor, scrie revista People.

După ce a păcălit mai multe hoteluri, s-a refugiat în suburbiile din Los Angeles. A fost arestată în octombrie 2017 fără drept de eliberare și acuzată de furtul a 275.000 de dolari.

La 25 aprilie 2019 a fost găsită vinovată pentru opt capete de acuzare și condamnată la 4 până la 12 ani de închisoare. A fost amendată cu 24.000 de dolari și obligată să restituie 199.000.

Liberă pentru o lună

În februarie 2021 a fost eliberată condiționat și s-a întors imediat pe Instagram. Doar pentru o lună, fiindcă în martie se afla deja în custodia biroului american pentru imigrații fiindcă i-a expirat viza și au fost declanșate procedurile de deportare.

În martie 2022, Anna era încă încarcerată fiindcă deportarea în Germania sau Rusia era în impas. Inițial Germania își dăduse acordul, însă Sorokin  a început să facă scandal la plecarea spre aeroport și operațiunea a fost anulată. Avocații ei au continuat lupta în tribunale pentru a bloca deportarea ei.

La 5 octombrie, instanța a stabilit că Anna Sorokin poate fi eliberată. Condițiile impuse au fost permisive: cauțiune 10.000 de dolari, interdicție de a folosi orice canal de social media: Instagram, Facebook, TikTok sau Twitter.

Judecătorul a stabilit că ea poate sta într-o locuință pusă la dispoziție contra cost de către stat până la finalizarea deportării. Este în arest la ”domiciliu” și poartă o brățară electronică la picior pentru a putea fi monitorizată în orice moment.

Bani de la Netflix

Conform People, Anna Sorokin a primit 320.000 de dolari de la Netflix pentru ecranizarea poveștii sale de viață. Statul american a recuperat direct de la Netflix banii datorați de Sorokin, aproximativ 225.000 de dolari.

”Mult timp am sperat că până la apariția filmului Inventând-o pe Anna, eu o să fiu deja într-o altă etapă a vieții. Mi-am imaginat că filmul va fi un rezumat și o încheiere a unei etape din viața mea. După patru ani de producție și ore de vizite și telefoane, filmul prezintă povestea mea din perspectiva unui jurnalist. În timp ce m-ar fi interesat să văd modul în care au înțeles tot ce le-am dat și tot ce au cercetat. Eu sunt tot într-o celulă într-o altă unitate corecțională, pierdută printre rânduri, în timp ce istoria continuă să se repete”, a declarat Anna, la momentul lansării filmului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol