Site icon Editia de Dimineata

ANPC vrea să închidă mai multe supermarketuri Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image de pe litoral

ANPC propune închiderea a cinci supermarket-uri Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image de pe litoral.

Desigur, ne-ar fi plăcut să auzim întâi de controale…să le spunem  “profilactice”, apoi de amenzi mai blânde, dacă retailerii nu se conformează, nu direct de închiderea lor.

Pentru că, da, sunt la mijloc și slujbele unor angajați, și locurile de aprovizionare a unor riverani (că nu toată lumea e turist și mănâncă la restaurant)…nu doar goana după imagine sau bani la buget a unora care vor să “dea bine” la filmare.

ANPC a controlat în Mangalia magazinele Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image, precum şi magazinul Lidl din Eforie Nord.

Celor 5 locaţii le-au fost aplicate, pentru neregulile constatate, 4 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 235.000 lei.

Acestor sancţiuni li s-au adăugat şi măsurile complementare care au presupus oprirea temporară de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 4.600 lei, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor a tuturor magazinelor controlate, închiderea temporară pe o perioadă de până la 6 luni a tuturor magazinelor controlate şi încetarea practicilor comerciale incorecte pentru 3 dintre magazine.

Nereguli găsite

Exit mobile version