28 mai 2022, 12:44

Anul 2022 vine cu o majorare pentru alocațiile copiilor

Începutul anului 2022 vine cu o veste bună pentru copii.

Marți, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis ca alocațiile copiilor să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației, creșterea urmând să fie puțin peste 10 lei.

Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public.Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022„, a declarat preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, la Palatul Parlamentului, conform ziare.com.

Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Potrivit OUG 123/2020, alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală. Acestea ar fi trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

sursa foto: itsybitsy.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol