25 octombrie 2021, 22:16

Apa de gură, inamicul coronavirusului? Un studiu ne clarifică

Potrivit unui studiu de la Penn State College of Medicine, apa de gură și alte produse nazale și orale ar putea fi folositoare pentru reducerea încărcăturii virale din gură după infecție și ar putea ajuta la reducerea răspândirii virusului SARS-CoV-2, care produce COVID-19.

„În timp ce așteptăm ca un vaccin să fie dezvoltat, avem nevoie de alte metode pentru a reduce transmisia. Produsele testate sunt deja disponibile și deseori fac parte deja din rutina zilnică a oamenilor”, a spus Craig Meyers, profesor renumit de microbiologie și imunologie.

Pentru a măsură cât de mult din cantitatea de virus a fost inactivat, cercetătorii au combinat soluțiile diluate și culturi celulare umane. Apoi, aceștia au numărat câte celule au rămas în viață după câteva zile de la expunerea cu soluția virală și au folosit numărul pentru a calcula cantitatea de coronavirus uman inactivat în urma expunerii la apa de gură sau produsele orale.

Ca și rezultat, multe dintre produsele de gargară și apa de gură au inactivat virusul. Totodată, multe produse au inactivat peste 99,9% din virus după doar 30 de secunde de expunere și unele au inactivat 99,99% din virus după alte 30 de secunde, potrivit descopera.ro.

„Oamenii care sunt COVID-19 pozitivi și se întorc acasă pentru a rămâne în carantină ar putea transmite virusul la cei alături de care locuiesc. Anumite profesii precum dentiștii și alți lucrători medicale au un risc constant de expunere. Sunt necesare studii clinice pentru a determina dacă aceste produse pot reduce cantitatea de virus din pacienți și de la cei care l-ar putea răspândi prin vorbit, ruse sau strănut. Chair dacă folosirea acestor produse ar reduce cu 50% transmisia virusului, impactul ar fi major”, a mai spus Meyers.

Sursă foto: zambetsanatos.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.