23 ianuarie 2023, 7:31

Aparatele MiG-21 LanceR chiar ies la pensie. A început scoaterea lor din serviciu

Conform Aviația Magazin, care citează Plane Spotters Bacău dar și alte surse, la Bacău au început să sosească pentru dezmembrare și stocare, mai multe aparate MiG-21 LanceR, cu dublă și monocomandă.

Mai multe MiG-21 LanceR au fost trimise până acum la Baza 95 Aeriană de la Bacău. Primele două au ajuns în decembrie, și încă unul în ianuarie.

Avioanele urmează să fie evaluate, echipamentele sensibile și care mai pot fi utilizate vor fi demontare, iar apoi garate pe o platformă în vederea stocării pe termen lung.

Este de așteptat ca în perioada următoare și alte aparate, mai ales cele din dotarea Escadrilei 861 (Borcea), să ia drumul Bacăului deoarece, pe lângă resursa de zbor limitată a avioanelor, escadrila se confruntă și cu un deficit sever de personal navigant.

Inițial MApN a anunțat retragerea lor de la zbor, dar ulterior în luna mai a anului trecut s-au reluat programele de zbor.

Flota de MiG-21 LanceR a României va fi scoasă oficial din serviciu în luna mai a acestui an, conform unei decizii adoptată în 2022 de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Alte detalii nu au mai fost oferite ulterior publicului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol