17 ianuarie 2022, 23:36

Apel disperat al Universității Cambridge. Cine a furat carnețelele lui Charles Darwin?

Universitatea Cambridge a lansat marți un apel public în vederea recuperării a două carnețele de notițe care au aparținut celebrului naturalist britanic Charles Darwin. Cine a furat carnețelele lui Charles Darwin?

Universitatea crede că au fost furate din bibliotecă. Unul din carnețele conține schița originală a ”arborelui vieții”, devenit ulterior simbolul Teoriei evoluției, potrivit France24.

”În urma unei căutări exhaustive, cea mai amplă din istoria bibliotecii noastre, am concluzionat că respectivele documente, a căror dispariție a fost semnalată pentru prima dată în 2001, au fost probabil furate”, a anunțat prestigioasa instituție.

Poliția din Cambridge continuă cercetările iar copii ale celor două carnete, a căror valoare este estimată la mai multe milioane de lire sterline, au fost introduse în baza de date a Interpol.

”Regret enorm că aceste carnețele de notițe sunt de negăsit, în ciuda numeroaselor căutări la scară largă efectuate în ultimii 20 de ani, printre care și cea mai amplă căutare din istoria acestei biblioteci, declanșate la începutul acestui an”, a precizat Jessica Gerdner, directoarea bibliotecii.

 

Apelul universității britanice vine chiar de ”Ziua Evoluției”, care comemorează publicarea în premieră a operei ”Originea speciilor” de către celebrul naturalist, la 24 noiembrie 1859.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.